Wereld Alzheimer Dag in IJsselstein

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In IJsselstein besteden we hier speciale aandacht aan. De dag begint met het hijsen van de vlag door wethouder Foekema voor het gemeentehuis om 9:30 uur. Daarnaast worden de bewoners van woonzorgcentra en deelnemers aan de dagactiviteiten deze dag extra verwend tijdens de lunch. ’s Avonds is er een voorstelling over dementie in het Fulco theater. Ook in de bibliotheek wordt aandacht besteed aan dementie.

Open Huis dagactiviteitencentra
De Isselhof en Meikers openen op 21 september hun deuren voor geïnteresseerden en organiseren een activiteit. Geïnteresseerden kunnen van 10.30 tot 12.00 uur een bezoek brengen aan De Isselhof en van 11.00 tot 12.00 uur aan de Meikers. Wethouder Foekema is rond deze tijd ook aanwezig op de centra. Op de dagactiviteitencentra krijgen deelnemers samen met hun mantelzorger tussen 12:00 en 13:00 uur een broodje. Bij de woonzorgcentra Mariënstein, Ewoud en Isselwaerde krijgen de bewoners op 21 september een extraatje bij de lunch.

Fulco theater: win kaartjes
’s Avonds is in het Fulco theater de voorstelling ‘Annet’ te zien. Dit is een persoonlijke, humorvolle en indringende monoloog van acteur Bas Keijzer. Als vrijwillige “buddy” werd hij gekoppeld aan een dementerende vrouw (Annet) van achtentachtig. Met haar ontwikkelde hij langzaam een bijzondere vriendschap. We geven 5 keer 2 kaarten weg voor deze voorstelling. Wil je kans maken op deze kaarten? Stuur dan een mail met korte motivatie naar m.vanhoof@alzheimervrijwilligers.nl. De winnaars ontvangen uiterlijk 18 september bericht.

‘We zijn zelf het medicijn’ in de bibliotheek
Op 20 september geeft Prof. dr. Wiesje van der Flier een lezing in de bibliotheek. Zij is neuropsycholoog en klinisch epidemioloog en doet onderzoek naar Alzheimer. Op 21 september is er om half tien een koffie- en beweegochtend in de bibliotheek. Tijdens de koffie geeft de buurtsportcoach voorlichting over bewegen.

Het geheugenkabinet krijgt daarnaast een prominente plek en er is aandacht voor de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’. Je kunt namelijk zelf veel doen om je hersenen gezond te houden en de kans op dementie te verkleinen door het volgen van drie leefstijladviezen.

  • Blijf nieuwsgierig (heb een doel: een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
  • Eet gezond (veel groente en fruit, olijfolie, rook niet, geen alcohol)
  • Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig).


Meer informatie:
Meikers:                    
030-6869488

Isselhof:                         
030-6881914

Fulco Theater:              
030-6884230

Bibliotheek:                   
085-4835432

Delen:

Meer nieuws

Zomerfestijn+ inschrijvingen geopend!

Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor het het Zomerfestijn+ geopend! Het Zomerfestijn+ is een jaarlijks terugkerend IJsselsteins zomerevenement van Stichting Pulse. We hebben dit jaar

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

𝟭 𝘁/𝗺 𝟳 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿. 𝘡𝘰𝘢𝘭𝘴 𝘦𝘭𝘬 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘷𝘢𝘢𝘬 𝘰𝘯𝘻𝘪𝘤𝘩𝘵𝘣𝘢𝘳𝘦

Join Us gestart in IJsselstein

Deze woensdag start onze eerste Join Us groep in IJsselstein! Join Us is voor alle jongeren van 12-25 jaar die zin hebben in meer sociaal

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope