Wijktuin

Groene Ontmoetingsplek

De Wijktuin is een groene oase in de wijk Achterveld-Groenvliet, die onderhouden wordt door vrijwilligers van Stichting Pulse. 

Het is een ontmoetingsplek voor iedereen die graag buiten is en van tuinieren houdt. Je vindt er een grote moestuin met groenten, kruiden, bloemen en fruitbomen. Ook is er een kweekkas waar de eigen stekjes gekweekt worden. In de lente en zomer staan de bloemen in bloei en kun je naast tuinieren ook lekker tot rust komen op een bankje in het zonnetje. In de zomerperiode worden er ook activiteiten georganiseerd.

Iedereen is welkom

Als je wilt tuinieren maar geen tuintje hebt, meer wilt weten over groenten, kruiden en bloemen of op zoek bent naar een manier om lekker bezig te zijn en mensen te ontmoeten: iedereen is welkom! Ook als je een nieuw idee hebt of iets wilt organiseren, kom langs, dan kijken we wat er mogelijk is!

vriend worden

Je kunt voor € 7,50 per jaar vriend worden van de Wijktuin. Dit kan door € 7,50 of meer (wat je kan missen) over te maken op bankrekeningnummer NL 15 RABO 0160499380 t.n.v. Stichting Pulse Wijktuin en onder vermelding “voor- en achternaam en e-mailadres”. Zo help je ons een handje en kun je wekelijks langskomen om te kijken of je wat verse biologische groenten of fruit kunt meenemen.

Natuur- en milieueducatie

In de Wijktuin komen regelmatig basisschoolleerlingen langs voor natuur- en milieueducatie. Ze krijgen een rondleiding door de groentetuin en de kweekkas. Op deze manier maken jonge kinderen, doormiddel van leuke opdrachten, kennis met de natuur. 

Mocht je meer willen weten over natuur- en milieueducatie, of langs willen komen met een schoolklas? Neem dan contact op met de organisatie BuitenWijs.

Openingstijden

April t/m september
Ma, woe, do: 10:00 – 13:00 uur 
Vrijdag & zaterdag: 12:00 tot 16:00 uur
Zondag: gesloten

In het najaar en de winter is de wijktuin beperkt geopend.

Nieuwsbrief

Wil je meer weten en lezen over de Wijktuin? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar wijktuin@stichting-pulse.nl. Of lees via de knop hieronder de meest recente nieuwsbrief.

contact

Brigit den Hartog
Brigit
Medewerker sociale activering

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope