Buurtbemiddeling

informatie, advies en bemiddeling bij burenconflicten

Wat is buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling is er voor problemen of ruzie tussen jou en de buren die je niet (meer) zelf op kunt lossen. Denk aan gedrag dat je als hinderlijk ervaart of een moeizame relatie tussen jou en de buren. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige manier om dit bespreekbaar te maken en een oplossing te vinden. Je kunt bij ons ook terecht voor informatie en advies. Zo voorkom je verdere escalatie.

Hoe werkt het?
De buurtbemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers. Zij luisteren naar jouw verhaal en vragen je buren om hun verhaal te doen. Dit doen zij op een onpartijdige en respectvolle manier. Als jij en de buren dit willen, organiseren de bemiddelaars een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Zij zorgen dat het gesprek tussen jullie over ervaringen, behoeftes en wensen op gang komt. En helpen jullie om zelf tot een passende oplossing te komen. Buurtbemiddeling is erop gericht de communicatie en relatie tussen jullie te herstellen. Opdat er thuis en op straat weer rustig en prettig samen gewoond en geleefd kan worden. Zodat jullie als buren weer prettig en rustig naast elkaar kunnen wonen en leven.

Wanneer wel en wanneer niet?
Alle bewoners van IJsselstein, Lopik of Nieuwegein kunnen gratis een beroep doen op Buurtbemiddeling. Alle gesprekken zijn vrijwillig en vertrouwelijk. Soms kan Buurtbemiddeling niet helpen: bij ernstige bedreiging, agressie of psychiatrische problematiek, familieruzies, conflicten met instanties of lopende juridische procedures. Twijfel je of wij iets voor je kunnen betekenen? Neem contact op en we denken met je mee.

meer tips & informatie

privacy statement

Lees hier het privacy statement van Stichting Pulse. 

contact en informatie

team buurtbemiddeling

Jette Bertels
Jette
Coördinator buurtbemiddeling

IJsselstein

Renate Ebner
Renate
Coördinator buurtbemiddeling

Nieuwegein

Stichting Pulse Andrea online-4 andrea ingezoomed
Andrea
Coördinator buurtbemiddeling

Lopik

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope