Steunpunt mantelzorg

informatie & advies voor mantelzorgers

Wanneer iemand door ziekte (lichamelijk of psychisch), ouderdom of een functiebeperking zorg nodig heeft, is het vaak iemand uit de nabije omgeving die een groot deel van de zorg op zich neemt. Zo iemand heet een mantelzorger. Vaak is dit geen bewuste keuze maar doe je wat er op dat moment nodig is. Daarnaast wordt wel eens vergeten dat mantelzorgers van alle leeftijden zijn.

Zorgen voor een ander wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien. Het zorgen voor een ander kan betekenen dat jouw eigen leven er heel anders uit komt te zien. Het is belangrijk om er regelmatig bij stil te staan of je de zorg nog op dezelfde manier kunt blijven geven. Vaak blijkt het mogelijk om de belasting te verminderen, terwijl je toch mantelzorger blijft.

Herken je dit?

Het Steunpunt Mantelzorg is er voor jou!

Wanneer de zorg langdurig of erg intensief is, kun je zelf de behoefte krijgen aan ondersteuning. Als je goed voor jezelf zorgt, heeft iedereen daar baat bij, ook de persoon waar jij voor zorgt. Een manier om je zorgen te delen en advies in te winnen is contact opnemen met ons, medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg.

Wat kun je van ons verwachten?

Samenwerking met andere organisaties

Het Steunpunt Mantelzorg is aangesloten bij MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Het Steunpunt Mantelzorg is verbonden met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp, ook een dienst van Stichting Pulse. Samenwerking en verwijzing is mogelijk naar:

contact

Ilse Nederend
Ilse
Medewerker mantelzorgers Lopik
Dafne Maaswinkel
Dafne
Medewerker mantelzorgers IJsselstein & mantelzorgmakelaar
kitty
Kitty
Medewerker mantelzorgers IJsselstein & mantelzorgmakelaar

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope