Fittest

je gezondheid meten en weten

De fittest is onderdeel van Welzijn Op Recept en is ontwikkeld in samenwerking met de buurtsportcoaches van Pulse, Fysiotherapie Groene Biezen en Stichting ZorgSaam IJsselstein. 

De fittest is een manier om je gezondheid in kaart te brengen. Hoe fit is jouw lijf eigenlijk? Misschien ben je minder fit dan je dacht en is de uitkomst een goede motivatie om daar iets aan te veranderen. Aanvullend op de fittest biedt Pulse een mogelijkheid voor een beweegwensgesprek of een sportwensgesprek. 

Hieronder kun je je online aanmelden. Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen en besproken wanneer de fittest, beweegwensgesprek, of sportwensgesprek zal plaatsvinden. 

Fittest
Tijdens de gratis fittest kom je meer te weten over je fysieke gesteldheid. Zo wordt je bloeddruk gemeten, wordt er naar je hartslag geluisterd, doe je een handknijptest, wordt je BMI berekend en doe je een conditietest. De fittest duurt ongeveer een half uur en doe je onder begeleiding van een fysiotherapeut. Aan het einde ga je in gesprek met een buurtsportcoach om jouw uitslag te bespreken. Wat betekenen al die cijfers en wat zou je willen veranderen?

Beweegwensgesprek
Het gratis beweegwensgesprek is een laagdrempelig maatwerkgesprek met een buurtsportcoach van Stichting Pulse. Heb je de wens om meer te bewegen maar vind je het lastig om dit in de praktijk te brengen? Samen gaan jullie op zoek naar een manier van bewegen die bij jou past. De buurtsportcoach denkt met je mee en alles is bespreekbaar. 

Sportwensgesprek
Het gratis sportwensgesprek voer je met een buurtsportcoach van Stichting Pulse. Aan de hand van vragen over jouw sportwens, interesses, planning en eventuele beperkingen, kan de buurtsportcoach een passend sportadvies geven. 

De buurtsportcoaches zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Zij helpen inwoners van IJsselstein en Lopik een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en ze luisteren naar hun behoeften om zo nodig  programma’s te kunnen (door)ontwikkelen waar behoefte aan is. Dit gebeurt uiteraard in samenwerking met partners in de wijken. Verder zorgen de buurtsportcoaches voor de begeleiding van de sport- en beweegprogramma’s.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met Chris of mail naar buurtsportcoach@stichting-pulse.nl 

Christijan Jansen van Jorksveld (werkkleding)
Chris
Buurtsportcoach

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope