Donderdagavondsoos

Een gezellige avond voor volwassenen met een verstandelijke beperking

De donderdagavondsoos, ofwel de DA-soos is in 1975 opgericht als avondbesteding voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De soosavonden worden begeleid door vaste vrijwilligers. Het belangrijkste doel van de DA-soos is om de leden een gezellige avond te bezorgen met een activiteit waar ze zelf plezier aan beleven of zin in hebben. Denk bijvoorbeeld aan puzzelen, kleuren of knutselen, maar ook meedoen met een spelletje of helpen iets lekkers te bakken voor bij de koffie. Iedereen is vrij om te doen wat hij/zij leuk vindt; niks is verplicht! Het is goed om te weten dat er achtergrondmuziek wordt gedraaid.

Voor wie?

Momenteel hebben wij ruim 40 leden met een leeftijd vanaf 18 jaar met een wisselend cognitief niveau. Omdat de vrijwilligers niet medisch onderlegd zijn en geen medische– of zorghandelingen mogen verrichten, is het noodzakelijk dat leden tijdens de soosavonden zelfstandig zijn in toiletgang en indien nodig in het innemen van medicatie.

Reguliere en bijzondere avonden

De meeste avonden worden er spelletjes gedaan, geknutseld, gebakken enzovoort. Daarnaast organiseren wij elk jaar ‘bijzondere’ avonden met een gezamenlijk programma voor iedereen, bijvoorbeeld een bingo. Daarnaast is er één keer per jaar een ouder– en belangstellendenavond waarbij alle leden 2 mensen uit hun omgeving mogen uitnodigen. Gezamenlijk vieren wij sinterklaasavond en genieten wij van een kerstdiner dat door de leiding bereid wordt. Ook het paaseieren zoeken wordt niet overgeslagen.

Praktische informatie

Meer informatie of een keer komen kijken?

Heb je vragen of wil je een keer komen kijken neem dan contact op door te mailen naar onderstaand mailadres of neem contact op met de coördinator Greet Gijsen. 

Contact & informatie

Greet Gijsen
Greet
Medewerker sociale activering

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope