Jonge mantelzorgers

Ondersteuning voor jonge mantelzorgers

Ben jij tussen 11 en 24 jaar, woon jij in gemeente IJsselstein of gemeente Lopik én is er bij jou thuis iemand die langdurig ziek is, een beperking heeft of verslaafd is? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Jij bent niet de enige. Want wist jij dat één op de vier jongeren een jonge mantelzorger is?

Veel jongeren maken het mee: er is thuis iemand langdurig ziek. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een ernstige verslaving. Dat kan je vader of moeder zijn, maar ook een broer of zus.

Zorgen voor iemand die ziek is kan best zwaar zijn maar je staat er niet alleen voor! Heb je behoefte aan een luisterend oor of een gesprek over je situatie thuis of heb je vragen? Mail/app of bel ons dan zeker!  

Activiteiten

Voor jonge mantelzorgers organiseren wij vier keer per jaar een activiteit. We gaan bijvoorbeeld bowlen, lasergamen of iets anders leuks. Alle uitjes zijn gratis. Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Stuur ons dan een appje of bel even naar Anouk. 

Hoe meld ik mij aan als jonge mantelzorger?

Je kan je aanmelden door ons een mail te sturen via jongemantelzorgers@stichting-pulse.nl.

Mantelzorgwaardering

De gemeenten IJsselstein en Lopik zijn erg blij met jou als mantelzorger en geven jou daarom een keer per jaar een mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering bestaat uit een cadeaubon. We houden je op de hoogte over het aanvragen van deze waardering via onze social media kanalen en via deze website.   

IJsselstein
Als je in IJsselstein woont dan kan je de waardering aanvragen via Stichting Pulse. De aanvraagperiode is jaarlijks van 1 juli tot en met 30 september.

Lopik
Woon je in de gemeente Lopik, dan kan je de waardering aanvragen door contact op te nemen met Anouk en Meike. Als je al in het bestand staat, dan krijg je de waardering automatisch thuisgestuurd.

Contact

Heb je behoefte aan een luisterend oor/gesprek over je situatie thuis of heb je vragen? Mail/app of bel ons dan zeker! 

Je kan ons bereiken via jongemantelzorgers@stichting-pulse.nl of via de telefoon door te bellen naar Anouk.

contact

Anouk Robben
Anouk
Medewerker jonge mantelzorgers

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope