Meldpunt

hulp bij dagelijkse klussen

Het Meldpunt biedt vrijwillige thuishulp en is bedoeld voor mensen die minder zelfredzaam zijn, bijvoorbeeld omdat een informeel (steun)netwerk ontbreekt. Met 70 tot 80 vrijwilligers wordt praktische en sociale hulp aangeboden. De coördinatie van de activiteiten en vrijwilligers ligt bij een sociaal werker. Mensen kunnen terecht voor praktische en sociale hulp:

Boodschappenservice

Kunt u moeilijk of niet zelf boodschappen doen? Omdat u minder mobiel bent? Of tijdelijk, zoals bij gladheid, een gebroken arm of tijdens vakantie van een familielid, die anders de boodschappen doet? Vrijwilligers van Pulse helpen u graag. Bijvoorbeeld door:

samen met u boodschappen te doen, voor u boodschappen te doen of samen met u boodschappen te bestellen via de bezorgservice van de supermarkt.

Hulp bij boodschappen is kosteloos. U vergoedt alleen de eventuele onkosten die de vrijwilliger maakt, bijvoorbeeld bij gebruik van een auto. U vergoedt de onkosten aan de vrijwilliger. 

Uw boodschappenhulp kunt u aanvragen via:
Tel.: 030 – 686 80 30
Bezoekadres: Benschopperweg 342
E-mail: meldpunt@stichting-pulse.nl

Klus- en tuinservice

Vrijwilligers helpen u bij het opknappen van kleine klusjes in en om het huis. Deze dienst is beschikbaar voor mensen die:
1. de klus niet zelf uit kunnen voeren.
2. geen beroep kunnen doen op familie of vrienden.
3. geen bedrijf in kunnen schakelen.

Een klus is een huishoudelijk probleem. Het gaat vaak om kleine klusjes die voor uzelf lastig oplosbaar zijn. De klussendienst kan worden gebeld voor bijvoorbeeld de volgende karweitjes:

  • Schilderij ophangen
  • Meubelstuk verplaatsen
  • Rolgordijnen ophangen
  • Stopcontact of schemerlamp repareren
  • Aanbrengen en herstellen van sloten
  • Heg knippen of het gras maaien

Het Klussenteam bestaat uit vrijwilligers.

Voor een klus die niet langer dan 1 uur duurt, betaalt u 5 euro. Mocht het zo zijn dat de klus langer dan 1 uur duurt, dan komt er 3 euro aan kosten bij. Dit bedrag betaalt u contant aan de vrijwilliger die de klus uitvoert. Een klus mag maximaal 2 uur duren. Vergt de klus meer dan 2 uur, dan moet u een nieuwe afspraak maken.

Dit kan bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. De coördinator van het Meldpunt bespreekt met u de klus die u uitgevoerd wilt hebben en zorgt ervoor dat een geschikte vrijwilliger bij u thuis komt. Het Meldpunt is dagelijks geopend van 9.00 tot 11.00 uur; in Lopik is het meldpunt niet op vrijdag bereikbaar.

IJsselstein
Tel: 030 – 686 80 30
Bezoekadres Benschopperweg 342
E-mail: meldpunt@stichting-pulse.nl

Lopik
Tel: 0348 – 792 006 of 06- 47 37 25 61
Bezoekadres Dorpshuis De Schouw.

Telefooncirkel

De telefooncirkel is voor cliënten die alleen wonen en waarbij sociale controle gewenst is. Mensen worden dagelijks op een vast tijdstip gebeld.  Een term die wellicht een belletje doet rinkelen bij de meeste mensen.  Maar wat houdt het nu precies in en voor wie kan deze telefooncirkel iets betekenen? 

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen, die onder begeleiding van een coördinator, 365 dagen per jaar, iedere dag op een vast tijdstip in de ochtend contact hebben met elkaar. Het doel is dat mensen zich minder eenzaam voelen, ze niet onopgemerkt blijven als er iets aan de hand mocht zijn en mensen langer alleen kunnen blijven wonen.  

Woont u alleen? En geeft het u een gerust gevoel als er dagelijks even iemand naar u omkijkt?  

Doe dan mee aan de Telefooncirkel! Zo wordt u steeds door dezelfde persoon gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst.  

De Telefooncirkel zorgt niet alleen voor veiligheid. Vaak is er ook tijd voor een praatje. Tevens komen de mensen van de telefooncirkel een paar keer per jaar bij elkaar om kennis te maken en om uitgebreid met elkaar te kunnen praten, onder het genot van een kopje koffie of thee.  

Aanmelden of meer informatie? 
030-6868030 of mail m.pauptit@stichting-pulse.nl 

Contact

Het Meldpunt is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 – 11.00 uur. Op andere tijden kunt u uw vraag aan de receptie doorgeven via tel.: 030 686 80 30 of per e-mail meldpunt@stichting-pulse.nl.

Pulse beschikt over verschillende duofietsen en coördineert het gebruik.

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope