Join Us

'Weten dat je niet alleen bent, dat helpt'

Join Us is voor alle jongeren (12-25 jaar) die zin hebben in meer sociaal contact. Dat wil overigens niet zeggen dat je eenzaam bent. Sommige jongeren hebben gewoon zin om nieuwe mensen te ontmoeten, een ander mist iemand om zijn verhaal tegen te vertellen en weer een ander is net verhuisd en kan geen aansluiting vinden. Allemaal redenen om gezellig mee te doen aan één van onze groepen in IJsselstein. Je gaat leuke dingen doen met leeftijdsgenoten en werkt ondertussen aan je social skills. Begeleiders helpen je daarbij. Wil je weten hoe het zit? Bekijk de korte video!

Join Us in real life

Bij Join Us in real life ontmoet je andere jongeren uit jouw buurt. Je gaat samen leuke dingen doen en sociale uitdagingen aan! Voordat je gaat starten met Join Us is het fijn om te weten hoe het werkt. Wat ga je precies doen? Hoe ziet een groep eruit? En wat is de rol van de begeleiders? Lees snel verder en ontdek hoe Join Us werkt. 

Zo ziet een groep eruit

Een groep bestaat uit maximaal 15 jongeren uit jouw gemeente en wordt begeleid door twee enthousiaste jongerenwerkers. Op sommige locaties is er ook een ervaringsvrijwilliger aan wie je alles kunt vragen.

Deze activiteiten ga je doen

Je bedenkt en organiseert samen met de andere jongeren de activiteiten. Denk aan een spelletjesavond, iets creatiefs of juist sportiefs, een keer bowlen of naar de film, gewoon wat hangen in het jongerencentrum of lekker samen een ijsje halen. Waar heb jij zin in?

Zo vaak zien jullie elkaar

De groep komt om de week op dinsdag samen. In IJsselstein start de eerste groep op dinsdag 16 mei. Je kunt op elk moment beginnen bij Join Us.

Zo word je sociaal sterker

Zodra jij er klaar voor bent, start je met je eerste sociale uitdaging. Je praat met de begeleider over de dingen die jij lastig vindt. Bijvoorbeeld nieuwe mensen aanspreken of iets vertellen in de groep. Je kiest je eigen uitdaging(en) en gaat daarmee oefenen. Op het moment dat jij jezelf sociaal sterker voelt ga je uitstromen. Je weet dan hoe je vrienden kunt maken en houden!

Dit is de leeftijdsindeling

Bij Join Us werken we met verschillende leeftijdsgroepen van 12-18 jaar en van 18-25 jaar. Op die manier weet je zeker dat je jongeren gaat ontmoeten die ongeveer even oud zijn als jij.

Dit doen de begeleiders

De begeleiders zijn er voor jou. Je ontmoet elkaar voor het eerst tijdens een soort intakegesprek. Daarna zie je ze tijdens de bijeenkomsten. Ze zorgen ervoor dat de sfeer goed is en dat jij jezelf durft te zijn in de groep. Ook helpen ze met sociale uitdagingen!

DOE DE TEST!

Wil je weten of Join Us iets voor je is? Eenzaamheidsgevoelens zijn niet altijd een probleem waar je iets mee moet. Wanneer is het verstandig om in actie te komen? Dat ontdek je in een paar minuten via de test. De test is ontwikkeld door Dr. Gerine Lodder, specialist op het gebied van eenzaamheid bij jongeren. Door de test in te vullen geef je Join Us toestemming je antwoorden anoniem op te slaan. 

Uitslag test
Bevestigd de test dat je je eenzaam voelt en dat je daar (soms) last van hebt en woon je in omgeving IJsselstein? Kom dan in actie en neem contact op met onze jongerenwerkers Jacolien of Didi, zij draaien de Join Us groepen in IJsselstein.

Zet de eerste stap!
We horen vaak dat jongeren de eerste stap zetten moeilijk vinden, maar dat het uiteindelijk oplucht. Het is fijn om met iemand te praten! Want pas als jij vertelt wat je dwarszit, kan een ander je helpen. We kunnen je helpen om nieuwe mensen te ontmoeten en je social skills en zelfvertrouwen te versterken.

MEER INFORMATIE OF AANMELDEN?

Didi Muhiya
Didi
Jongerenwerker
Jacolien de Jong
Jacolien
Jongerenwerker

Join Us is een innovatieve stichting. De preventieve hulp van Join Us is erkend en wordt door meer dan 70 gemeenten ingezet. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging Nederlandse Gemeenten dragen Join Us uit als best-practice. Over Join Us wordt gezegd: ”Dit is het nieuwe sociaal werk, zo hoort preventie er uit te zien.” Join Us mag rekenen op de steun van maatschappelijk partner T-Mobile en ambassadeurs Typhoon en Irene Moors.

Folder Join Us

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope