Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerswerk? Doen! - IJsselstein & Lopik

Veel mensen zetten zich vrijwillig en kosteloos in voor een ander. Het kan bijvoorbeeld gaan om vrijwilligerswerk ten behoeve van mensen, dieren, het milieu of een bepaalde organisatie. Het doen van vrijwilligerswerk levert niet alleen een plezierige tijdsbesteding op, je levert ook een belangrijke bijdrage aan de samenleving. Zonder vrijwilligers zouden een heleboel activiteiten simpelweg niet mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan leesmoeder/-vader zijn op school, of bestuurslid van een organisatie, je inzetten voor duurzaamheid, helpen bij een activiteit in het verzorgingshuis of bij de sportvereniging. 

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik is onderdeel van Stichting Pulse. De centrale is er voor alle inwoners en maatschappelijke vrijwilligersorganisaties in IJsselstein en Lopik. Zij biedt ondersteuning aan mensen die vrijwilligerswerk zoeken en heeft een overzicht van organisaties die met vrijwilligers werken en die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Verder kunnen aspirant vrijwilligers en organisaties bij de centrale terecht met vragen over vrijwilligerswerk. De Vrijwilligerscentrale brengt daarnaast op verschillende manieren vrijwilligerswerk onder de aandacht.  

Kijk dan eens op de website www.vwijl.nl naar bestaande vacatures of kom eens langs in Bibliotheek Lek en IJssel en laat je informeren. Je kunt elke woensdag en donderdag binnen lopen van 10:00 uur tot 12:00 uur ( tweede verdieping). 

Bibliotheek lek en IJssel 
Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein 
Aanwezig op woensdag en donderdag van 10:00 uur tot 12:00 uur 
Telefoon:       030-6887030 ( stichting Pulse) 
Mobiel:           0652292057   
E-mail :           info@vwijl.nl 
Website:         www.vwijl.nl 
Facebook:    www.facebook.com\vwijl  

Contactpersonen: 
Annelies Schutte 0633019058 a.schutte@stichting-pulse.nl  

Team Vrijwilligerscentrale

Annelies Schutte
Annelies
Medewerker vrijwilligerscentrale
Anouk Robben
Anouk
Medewerker vrijwilligerscentrale

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope