Overname Voorschoolse Educatie

Graag stellen we jullie op de hoogte over de veranderingen bij Stichting Pulse rondom de Voorschoolse Educatie in IJsselstein.

Stichting Pulse heeft de Voorschoolse Educatie altijd verzorgd voor kinderen met een VE-indicatie. Afgelopen jaar werd duidelijk dat de gemeente IJsselstein, in navolging van de landelijk gewijzigde wet- en regelgeving, de kinderopvang gaat harmoniseren. Dat betekent gemengde groepen waarin kinderen met en zonder VE-indicatie samen kunnen spelen en een gewijzigd bekostigingsmodel.

Stichting Pulse is een welzijnsorganisatie, vanuit dat oogpunt vinden wij het niet passend om kinderopvang aan te bieden. Daarom hebben wij de beslissing genomen om vanaf 1 januari 2023 geen Voorschoolse Educatie meer aan te bieden.

Wij hebben in kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens een overnamepartner gevonden. Zij nemen de kinderen met een VE-indicatie, de VE medewerkers van Stichting Pulse en de lokalen waar VE wordt aangeboden, vanaf 1 januari 2023 over. Kind & Co Ludens is een stichting met maatschappelijke doeleinden, heeft brede ervaring in het aanbieden van VE en is blij het aanbod van VE in IJsselstein te kunnen voortzetten, in samenwerking met de partners.

In het vervolg kunnen jullie dan ook voor alles rondom de Voorschoolse Educatie terecht bij Kind & Co Ludens. Chantal Zwaan (clustermanager) is bereikbaar via c.zwaan@kindenco.nl, Ingrid Zoer (regiomanager) is bereikbaar via i.zoer@kindenco.nl.

Jacolien de Jong blijft namens Stichting Pulse de pedagogische coaching voor de kinderen en medewerkers van de puzzelgroep verzorgen.

Delen:

Meer nieuws

Zomerfestijn+ inschrijvingen geopend!

Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor het het Zomerfestijn+ geopend! Het Zomerfestijn+ is een jaarlijks terugkerend IJsselsteins zomerevenement van Stichting Pulse. We hebben dit jaar

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

𝟭 𝘁/𝗺 𝟳 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿. 𝘡𝘰𝘢𝘭𝘴 𝘦𝘭𝘬 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘷𝘢𝘢𝘬 𝘰𝘯𝘻𝘪𝘤𝘩𝘵𝘣𝘢𝘳𝘦

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope