Buurtbemiddeling – succesverhaal

Onze coördinator buurtbemiddeling kreeg vandaag zo’n positief appje van haar vrijwillige buurtbemiddelaar, dat we dit positieve verhaal graag even met jullie delen. Daarnaast geeft het een mooi beeld wat onze bemiddelaars doen als zij, vanwege ergernissen of ruzies tussen buren, worden ingeschakeld.

“In een gehorig appartementengebouw heeft een onderbuurvrouw geluidsoverlast van het gezin met jonge kinderen wat boven haar woont. Een van de kinderen heeft regelmatig woedeaanvallen, waarbij het gaat gillen en stampen. De onderbuurvrouw heeft diverse malen aangebeld om te vragen of het wat zachter kan, wat steeds werd afgedaan met uitspraken als dat ze toch zo naar bed moesten. De ergernis groeide dermate, dat ze buurtbemiddeling heeft ingeschakeld. Hierbij zijn we eerst bij de onderburen langs geweest en toen bij de bovenburen om hun verhaal te horen.

Vervolgens zijn we op een neutrale plek samengekomen met de buurvrouwen. Eerst mochten beide dames om de beurt hun kant van het verhaal vertellen. Daarna konden ze op elkaar reageren. Dat kan nogal eens wat vuurwerk geven door de emoties die in de loop van de tijd vaak behoorlijk zijn opgelopen. In dit geval echter bleken de dames met hun verhaal zo’n begrip bij de ander te krijgen, dat de oplossing simpelweg bleek te liggen in vaker contact hebben. De ergernissen zaten niet zo zeer in het geluid zelf maar meer in het wederzijdse onbegrip.

De bovenbuurvrouw zou voortaan even appen als haar kind weer een bui had waarbij ze zelf ook machteloos stond. Verder zouden ze af en toe samen koffiedrinken om van elkaars situatie op de hoogte te blijven en wilde de onderbuurvrouw best eens op de kinderen passen, want ze is dol op kinderen.

Bij Buurtbemiddeling draait het om het verbeteren van de communicatie en begrip voor de ander te krijgen… prachtige werk!”

-Vrijwillige buurtbemiddelaar-

Delen:

Meer nieuws

Zomerfestijn+ inschrijvingen geopend!

Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor het het Zomerfestijn+ geopend! Het Zomerfestijn+ is een jaarlijks terugkerend IJsselsteins zomerevenement van Stichting Pulse. We hebben dit jaar

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

𝟭 𝘁/𝗺 𝟳 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿. 𝘡𝘰𝘢𝘭𝘴 𝘦𝘭𝘬 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘷𝘢𝘢𝘬 𝘰𝘯𝘻𝘪𝘤𝘩𝘵𝘣𝘢𝘳𝘦

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope