Bijeenkomst Welkome Wijk

Omgaan met buurtbewoners met een psychische kwetsbaarheid
Ken jij mensen met een kwetsbare achtergrond met gedrag dat je niet begrijpt of waar jij je zorgen over maakt? Bijvoorbeeld iemand die niet meer lijkt te weten wat hij of zij doet en onbegrijpelijke dingen zegt. In zichzelf praat of zich terugtrekt in een eigen wereld? Wil jij graag informatie over hoe je hiermee om kan gaan? Meld je aan en kom naar een van de bijeenkomsten van Welkome Wijk. 
 
Waar en wanneer
Gemeente IJsselstein heeft samen met Stichting Pulse en Cazas Wonen deze bijeenkomsten georganiseerd die plaatsvinden in het Fulcotheater op:
  • maandag 17 april – vrijwilligers – 19.00 – 21.30 uur
  • donderdag 20 april – inwoners – 19.00 – 21.30 uur
  • maandag 8 mei – professionals – 14.30 – 17.00 uur

Bijeenkomst Welkome Wijk
Het doel van Welkome Wijk is om vooroordelen over mensen met een psychische achtergrond in IJsselstein te verminderen. We willen bereiken dat er meer begrip komt voor elkaar en iedereen zich welkom voelt in de wijk. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het betekent om te leven met een psychische kwetsbaarheid. Houding, gedrag en leefwijzen die je niet begrijpt, waar jij zorgen over hebt, last van hebt of misschien bang voor bent staan centraal. De bijeenkomst wordt begeleid door een gespreksleider en twee mensen die zelf een psychische kwetsbaarheid hebben (gehad). Zij delen graag met jou hoe jij van betekenis kan zijn. Met meer inzicht loop jij de deur weer uit!
 
Welkome Wijk
Welkome Wijk is opgezet door Stichting MIND. Na een landelijke pilotperiode in verschillende gemeentes in Nederland die deze  bijeenkomsten organiseerden, zetten we dit nu ook in voor inwoners van IJsselstein.
 
Meer informatie of aanmelden?
Wil jij graag meer inzicht en handvatten ontvangen zodat iedereen zich welkom voelt in jouw wijk? Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bewustwordingsbijeenkomst.
Kijk voor meer informatie op  www.ijsselstein.nl/welkomewijk of meld je aan via de knop hieronder.

Delen:

Meer nieuws

Zomerfestijn+ inschrijvingen geopend!

Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor het het Zomerfestijn+ geopend! Het Zomerfestijn+ is een jaarlijks terugkerend IJsselsteins zomerevenement van Stichting Pulse. We hebben dit jaar

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

𝟭 𝘁/𝗺 𝟳 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗝𝗼𝗻𝗴𝗲 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴𝗲𝗿. 𝘡𝘰𝘢𝘭𝘴 𝘦𝘭𝘬 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘷𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘷𝘢𝘢𝘬 𝘰𝘯𝘻𝘪𝘤𝘩𝘵𝘣𝘢𝘳𝘦

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope