Bijeenkomst Welkome Wijk

Omgaan met buurtbewoners met een psychische kwetsbaarheid
Ken jij mensen met een kwetsbare achtergrond met gedrag dat je niet begrijpt of waar jij je zorgen over maakt? Bijvoorbeeld iemand die niet meer lijkt te weten wat hij of zij doet en onbegrijpelijke dingen zegt. In zichzelf praat of zich terugtrekt in een eigen wereld? Wil jij graag informatie over hoe je hiermee om kan gaan? Meld je aan en kom naar een van de bijeenkomsten van Welkome Wijk. 
 
Waar en wanneer
Gemeente IJsselstein heeft samen met Stichting Pulse en Cazas Wonen deze bijeenkomsten georganiseerd die plaatsvinden in het Fulcotheater op:
  • maandag 17 april – vrijwilligers – 19.00 – 21.30 uur
  • donderdag 20 april – inwoners – 19.00 – 21.30 uur
  • maandag 8 mei – professionals – 14.30 – 17.00 uur

Bijeenkomst Welkome Wijk
Het doel van Welkome Wijk is om vooroordelen over mensen met een psychische achtergrond in IJsselstein te verminderen. We willen bereiken dat er meer begrip komt voor elkaar en iedereen zich welkom voelt in de wijk. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over wat het betekent om te leven met een psychische kwetsbaarheid. Houding, gedrag en leefwijzen die je niet begrijpt, waar jij zorgen over hebt, last van hebt of misschien bang voor bent staan centraal. De bijeenkomst wordt begeleid door een gespreksleider en twee mensen die zelf een psychische kwetsbaarheid hebben (gehad). Zij delen graag met jou hoe jij van betekenis kan zijn. Met meer inzicht loop jij de deur weer uit!
 
Welkome Wijk
Welkome Wijk is opgezet door Stichting MIND. Na een landelijke pilotperiode in verschillende gemeentes in Nederland die deze  bijeenkomsten organiseerden, zetten we dit nu ook in voor inwoners van IJsselstein.
 
Meer informatie of aanmelden?
Wil jij graag meer inzicht en handvatten ontvangen zodat iedereen zich welkom voelt in jouw wijk? Je bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bewustwordingsbijeenkomst.
Kijk voor meer informatie op  www.ijsselstein.nl/welkomewijk of meld je aan via de knop hieronder.

Delen:

Meer nieuws

Bijeenkomst Welkome Wijk

Omgaan met buurtbewoners met een psychische kwetsbaarheidKen jij mensen met een kwetsbare achtergrond met gedrag dat je niet begrijpt of waar jij je zorgen over

Week van de Opvoeding 2023

Opvoeden doe je nooit alleen. Tijdens de Week van de Opvoeding – een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut – wordt hier elk jaar door het

Week van de Ontmoeting 2023

Van 25 september t/m 5 oktober organiseert Stichting Pulse organiseert weer de Week van de Ontmoeting! Hét moment om andere inwoners van IJsselstein en Lopik

Anisha Ramjiawan

Sociaal raadsvrouw

Diensten en projecten: Financiën op Orde

Anouk Robben

Sociaal werker

Diensten en projecten: Sociale activering, Caleidoscope